Ομάδα καλλιεργητών βαμβακιού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών

bambaki-mazema
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην ίδρυση Ομάδας Καλλιεργητών Βαμβακιού προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών, μετά από τις δύο γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησε. Σε αυτές, πήρε το πράσινο φως από 30 παραγωγούς-μέλη του, οι οποίοι καλλιεργούν περίπου 6.000 στρέμματα βαμβακιού.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί η Διαχειριστική Επιτροπή της Ομάδας και να συνταχθεί ο εσωτερικός κανονισμός, ο οποίος θα προβλέπει τα εξής: Στη φετινή χρονιά, τα μέλη της Ομάδας θα πρέπει να διακινούν, μέσω αυτής, τουλάχιστον το 40% της παραγωγής τους, με την επιλογή του εκκοκκιστηρίου να ανήκει αποκλειστικά στον αγρότη.

-Διαφήμιση-

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Φώτη Παπαδόπουλο, δεν πρόκειται να επηρεάσει ούτε τους μεσίτες, οι οποίοι θα μπορούν να «κόβουν» τη μεσιτεία στον συνεταιρισμό, ενώ η απόδοση του ΦΠΑ εναπόκειται στη βούληση του παραγωγού.

Από την επόμενη σεζόν (2019-2020), η Ομάδα θα συνάψει κλειστό συμβόλαιο με ένα εκκοκκιστήριο, ενώ το μέλο0 βαμβακοπαραγωγός θα δανειοδοτείται από την ΟΠ σε σπόρους, λιπάσματα, κ.λπ. «Ουσιαστικά, η φετινή χρονιά είναι πιλοτική, δοκιμαστική και από την επόμενη θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών «τρέχει» σήμερα τις Ομάδες Παραγωγών Οσπρίων, Δημητριακών και Ντομάτας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki