Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας: Πληρωμή Συνδεδεμένης στο αιγοπρόβειο, λόγω έλλειψης ρευστότητας

Ορίστηκαν οι αντιπρόσωποι στη Διεπαγγελματική Φέτας

Να γίνει η πληρωμή της συνδεδεμένης του αιγοπρόβειου γρηγορότερα από πέρυσι και να είναι αυξημένη, λόγω έλλειψης ρευστότητας, ζητά η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, η διοίκηση της οποίας συνεδρίασε προ ημερών στον Τύρναβο.   

Στην ανακοίνωση της που υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Γκουρομπίνος η Ομοσπονδία ζητά ακόμη την άμεση επάνδρωση των περιφερειακών κτηνιατρείων με διοικητικούς υπαλλήλους τουλάχιστον. «Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί ένα κεντρικό κτηνιατρείο ανά νομό. Η γραφική δουλειά είναι πολλή και το προσωπικό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι στο τέλος. Ζητάμε επίσης την άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ, που αφορά την αναγραφή της χώρας προέλευσης των κρεάτων, στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής στα κρεοπωλεία. Πιστεύουμε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό χτύπημα στην πάταξη των ελληνοποιήσεων των αμνοεριφίων που όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα όλο και μεγαλώνει.  Το διπλότυπο είσπραξης από τα τέλη βόσκησης ζητάμε να περνάει στα έξοδα της επιχείρησης.  Ζητάμε διεύρυνση του προγράμματος των βιολογικών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι αντιπρόσωποι στη Διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας

Στο μεταξύ με ομόφωνη απόφαση εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας στην διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας, τόσο για το Δ.Σ. όσο και για την Γ.Σ. όπως παρουσιάζονται πιο κάτω: Για το διοικητικό συμβούλιο τακτικό μέλος θα είναι ο πρόεδρος Ιωάννης Γκουρομπίνος με αναπληρωματικό τον Κωνσταντίνο Τόπα. Για την γενική συνέλευση τα τακτικά μέλη θα είναι ο Αναστάσιος Αντωνίου, ο Δημήτριος Δόκος και ο Ιωάννης Μπαρδανίκας , με αναπληρωματικούς τους Αθανάσιο Βέρα, Χρήστο Μπαχτσιβάνο και Κωνσταντίνο Τόπα αντίστοιχα.