«Ορεινή Αίγινα»: Μίνι ντοκιμαντέρ για τον «Λευκό Χρυσό» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (βίντεο)

Γάλα, ο επονομαζόμενος και «Λευκός Χρυσός». Μία βασική επιλογή στην διατροφική καθημερινότητά μας. Αγνός, ποιοτικός και γευστικός, ο υγρός αυτός θησαυρός συνοδεύει τα γεύματα του ανθρώπου από τις πρώτες ώρες της γέννησής του, μέχρι τα βαθιά γεράματά του.

Καταναλώνεται από όλη την οικογένεια, κάθε ώρα της ημέρας, αποτελεί τη βάση για δεκάδες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, ενώ κάθε προϊόν που προέρχεται από αυτόν είναι και μια ξεχωριστή, γαστριμαργική εμπειρία. Πηγή ζωής και ευεξίας, με ανώτερη διατροφική αξία, το γάλα προσφέρει ισχυρά θεμέλια στην ανάπτυξη των παιδιών και συμβάλει στη διατήρηση της ευρωστίας στους ενήλικες, σε όποια ηλικιακό στάδιο και αν βρίσκονται. Οι βιταμίνες, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα καλά λιπαρά και όλα τα υψηλής διατροφικής αξίας συστατικά που περιέχει, δικαίως το έχουν αναδείξει ως την πιο «σοφή», παγκόσμια φυσική τροφή.

Έτσι, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, σαν φόρο τιμής στο πολύτιμο αυτό προϊόν, έχει καθιερώσει την 1η του Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος.

Η «Ορεινή Αίγινα», η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στο νησί του Αργοσαρωνικού και μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες και αναγνωρισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο, σε συνεργασία με το studio μας, τιμά αυτό το κομβικό προϊόν για την εθνική οικονομία καθώς και τα παράγωγά του, με μια αφιερωματική μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ο Λευκός Χρυσός της Ελλάδας», ένα μίνι ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζεται η σύγχρονη διαδικασία παραγωγής γάλακτος, από τη βοσκή έως και την τελική παραγωγή των προϊόντων του.

Η οικογενειακή μονάδα «Ορεινή Αίγινα», με επικεφαλής τον κτηνοτρόφο / τυροκόμο κ.Γιάννη Χερουβείμ, έχοντας στη διάθεσή της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην συλλογή, την επεξεργασία και τη διατήρηση του γάλακτος με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις αλλά και τις παραδοσιακές μεθόδους των παλαιότερων γενεών, μας ταξιδεύει σε μια «κατάλευκη» γευστική περιπέτεια όπου παρακολουθούμε την πορεία του γάλακτος από το χωράφι, μέχρι και τα σκεύη της τελικής διάθεσής του στον καταναλωτή.

Ο κ.Χερουβείμ, άξιος και ακαταπόνητος προστάτης της Παράδοσης και του Πρωτογενή Τομέα, μας καλεί όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας, να γιορτάσουμε εμπράκτως την Παγκόσμια Ήμερα Γάλακτος, προσφέροντας ένα πραγματικό δώρο υγείας στον εαυτό μας: τον Λευκό Χρυσό της χώρας μας. Γιατί χάρις σε αυτόν τον φυσικό θησαυρό, στην κάθε μας μέρα θα μπορούν να πηγαίνουν όλα… «Μέλι – Γάλα»!