Οργανώσεις παραγωγών: Συναντήσεις ενημέρωσης για τα επιχειρησιακά προγράμματα

Υποχρεωτικές οι περιβαλλοντικές δράσεις

oporokipeutika-organoseis-paragogon
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για την παρουσίαση της νέας εθνικής στρατηγικής για τα επιχειρησιακά προγράμματα των οργανώσεων παραγωγών στα οπωροκηπευτικά ξεκίνησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ξεκινώντας με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο από την Κεντρική Υπηρεσία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τις ΔΑΟΚ της Θεσαλίας. Ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν και με ομάδες όλων των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πρόκειται για συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, την επεξήγηση του νέου θεσμικού πλαισίου και την επίλυση προβλημάτων και αποριών.

Η νέα εθνική στρατηγική για τα επιχειρησιακά προγράμματα των οργανώσεων παραγωγών στα οπωροκηπευτικά κατατέθηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι διάρκειας εννέα ετών (2018-2027) και η πολιτική της εστιάζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τον καλύτερο προσανατολισμό του τομέα των οπωροκηπευτικών στην αγορά, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη βιώσιμης παραγωγής.
  • Τη βελτίωση της ελκυστικότητας των οργανώσεων παραγωγών.
  • Τη συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλει ήδη ο τομέας για τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Διαβάστε για τη χρηματοδότηση και τις προτεινόμενες δράσεις στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί
-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress