Σε οριστικό κλείσιμο του τελωνείου προχώρησαν οι αγρότες της Καστοριάς – Κατάληψη και στο κτήριο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Στο κλείσιμο του τελωνείου της Καστοριάς στο Δισπηλιό προχώρησαν χθες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους μέχρι όπως λένε να δικαιωθούν τα αιτήματα τους.

Δεκάδες τρακτές χτες το βράδυ κινήθηκαν μέχρι το τελωνείο το οποίο απέκλεισαν και θα παραμείνει αποκλεισμένο μέχρι όπως λένε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ικανοποιηθούν τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματα τους στο μέγιστο βαθμό και όχι να δίνονται, όπως λένε , ψίχουλα με το σύνθημα “φθηνό φαί για όλους και όχι ακριβό για λίγους”.

Οι αγρότες προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεψαν τους εργαζόμενους να εισέλθουν.

Σε δύο μέτωπα πλέον βρίσκονται οι κινητοποιήσεις με την κατάληψη του κτιρίου στην ζώνη ενεργούς πολεοδομίας στην Κοζάνη.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θέτουν επιμέρους ζητήματα προς ικανοποίηση, που έχουν να κάνουν με τις ΑΠΕ, τα βοσκοτόπια και μια σειρά επιμέρους θεμάτων, τα οποία θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Γ. Αμανατίδης με τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη.

Πηγή: ertnews.gr