ΟΣΔΕ 2023: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι, σε εξέλιξη οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Ξεκίνησαν ήδη οι διασταυρωτικοί έλεγχοι των αιτήσεων σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «ΥΧ», ενώ πρεμιέρα έκανε πριν από λίγες ημέρες και η εφαρμογή για τις μεταβιβάσεις των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι ξεκίνησαν αμέσως μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 (καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης των εμπρόθεσμων αιτήσεων). Να θυμίσουμε όμως ότι η διαδικασία τρέχει έως τις 6 Οκτωβρίου για τους πληγέντες παραγωγούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, για τους οποίους δόθηκε παράταση.

Μεταβιβάσεις

Εν τω μεταξύ, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε ότι ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή μεταβίβασης δικαιωμάτων 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/bpe/#/login .

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής της αίτησης λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2023. Για τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης ορίζεται η 10η Νοεμβρίου 2023.