Όχημα εμβόλισε μπλόκο αγροτών – Μία γυναίκα νεκρή, δύο σοβαρά τραυματίες

Το αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει από το οδόφραγμα «με το ζόρι», καταγγέλλουν αγρότες

Τραγωδία στα αγροτικά μπλόκα στη Γαλλία, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα οδόφραγμα που είχαν στήσει αγρότες στη νοτιοδυτική Γαλλία, σκοτώνοντας μια γυναίκα.

Εκτός από το θύμα, 30 ετών και η ίδια αγρότισσα, τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι 2 άνθρωποι, ο σύζυγός της και η κόρη της.

Το Συνδικάτο Νέοι Αγρότες (Jeunes Agriculteurs) ανέφερε ότι το αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει «με το ζόρι» από το μπλόκο.

«Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο οδόφραγμα των αγροτών. Χτύπησε τρεις ανθρώπους. Μια γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άλλοι άνθρωποι (ο σύζυγος και η κόρη της) τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο οδόφραγμα, στον νομό Αριέζ .

Και οι 3 βρίσκονταν στο οδόφραγμα.

Οι Γάλλοι αγρότες πραγματοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώσεις  -κυρίως με αποκλεισμούς δρόμων και μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης-ζητώντας την λήψη μέτρων που κυμαίνονται από την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έως την ταχύτερη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφών.

Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Αττάλ παραμένουν αδιέξοδες και ενώ ξεκινά η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών για τον τομέα.

Πηγή: naftemporiki.gr, Με πληροφορίες από AFP, Le Figaro