Παγκόσμια Τράπεζα: Νέοι «πράσινοι» στόχοι για την επόμενη πενταετία

Νέο στόχο για την επόμενη πενταετία έθεσε η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς πλέον το 35% της χρηματοδότησής της, κατά μέσο όρο, θα έχει κλιματικά «οφέλη», από τον στόχο 28% της προηγούμενης πενταετίας που λήγει στο τέλος του 2020, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 9/12.

Η αναπτυξιακή τράπεζα ανέφερε επίσης ότι το ήμισυ της χρηματοδότησης που σχετίζεται με το κλίμα, θα διοχετευθεί από τις κύριες μονάδες της -τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και τη Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης- και θα στοχεύει στην υποστήριξη σχεδίων για προσαρμογή και ανθεκτικότητα στο κλίμα.

«Η αλλαγή του κλίματος παρουσιάζει κρίσιμες προκλήσεις για τις αναπτυξιακές μας προσπάθειες», ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ.

«Οι φτωχότερες χώρες πλήττονται περισσότερο από τα κλιματικά γεγονότα, όπως οι πλημμύρες, η ξηρασία και η επισιτιστική ανασφάλεια. Εκτός από την αύξηση της χρηματοδότησης για το κλίμα, εργαζόμαστε με τις χώρες για την επίτευξη στόχων που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την επιτυχή μετάβαση στην ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Μεταξύ του 2016 και του 2020, όπως ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα τα ιδρύματά της, παρείχαν περισσότερα από 83 δισ. δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr, reuters