Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γεύσεων παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Ζάκυνθο

Μια ακόμα προσπάθεια από την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου ξεκινάει από φέτος! Ένα παγκόσμιο φεστιβάλ γεύσεων και αρωμάτων από τους αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα στο νησί της Ζακύνθου.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 12 το μεσημέρι και μετά θα στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι έξω από την Αντιπεριφέρεια ΖΑΚΥΝΘΟΥ όπου κάθε ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος θα φέρνει ότι έχει μαγειρέψει (φαγητό η γλυκό η ακόμα και ποτό), που αυτές τις ημέρες τρώνε και πίνουν στο κράτος αυτό. «Κάτι πρωτόγνωρο και πρωτότυπο που σκοπό έχει να υπάρξει μια σύσφιξη σχέσεων των λαών και να δείξουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Αντίθετα μας ενώνουν παρά πολλά».

«Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και παράλληλα οι «ξένοι» να δείξουν τον πολιτισμό τους». Μετά την σχετική παρουσίαση, όλα όσα θα υπάρχουν στα τραπέζια θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους.

Θα υπάρχει παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη μουσική από τα κράτη που θα μετέχουν όπως και Άγιος Βασίλης που θα φωτογραφίζεται με τα παιδάκια και θα μοιράζει γλυκά!

Την σχετική ενημέρωση κάνει η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου

Πηγή: ert.gr