Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος: Στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας από 11 έως 13 Οκτωβρίου

21.07.2023
1' διάβασμα
pagkosmio-synedrio-kreatos-sto-maastricht-tis-ollandias-apo-11-eos-13-oktovriou-297414

Κάλεσμα στην παγκόσμια βιομηχανία κρέατος απευθύνουν η οργάνωση διεθνούς εκπροσώπησης του κλάδου κρέατος και κτηνοτροφίας International Meat Secretariat (IMS) και ο Ολλανδικός Σύνδεσμος για τη Βιομηχανία Κρέατος (COV), οι οποίοι διοργανώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος 2023 στις 11-13 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

Στην εκδήλωση αναμένεται ότι θα παρευρεθούν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι που εργάζονται στη βιομηχανία κρέατος και σε παρακείμενες δραστηριότητες. Στην ημερήσια διάταξη, βρίσκονται οι τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις για τον κλάδο, όπως:

✱ Ο ρόλος του κρέατος στις παγκόσμιες φιλοδοξίες για το κλίμα.
✱ Οι προσδοκίες της κοινωνίας για την καλή διαβίωση των ζώων.
✱ Η αγορά εργασίας.
✱ Οι εναλλακτικές λύσεις για το κρέας, όπως το εργαστηριακό κρέας.
✱ Ο αντίκτυπος των (γεω)πολιτικών εξελίξεων στο εμπόριο και στην παραγωγή κρέατος.

Φιλοξενώντας ενδιαφέρουσες παρουσίες από τον ακαδημαϊκό κόσμο, διεθνείς οργανισμούς και εκπρόσωπους της αλυσίδας αξίας του κρέατος, το συνέδριο θα δώσει βήμα σε ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής βιομηχανία κρέατος αντιμετωπίζει όλες τις παραπάνω προκλήσεις.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολλών σημαντικών αλλαγών και μεταβάσεων. Οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις οδηγούν σε μια κριτική ματιά στην παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος. Ταυτόχρονα, ο κλάδος –υποβοηθούμενος από την τεχνολογική καινοτομία– κάνει μεγάλα βήματα προς τη βιώσιμη παραγωγή.

Ως εκ τούτου, το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας και του καταναλωτή», δήλωσε ο Laurens Hoedemaker, πρόεδρος του COV.