ΠΑΚ Θεσσαλίας: Έρχεται μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στους Θεσσαλούς αγρότες μέχρι 52%

Στη Νίκαια τα αποκαλυπτήρια της νέας αγροτικής κίνησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, που έγινε το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από την περιφέρεια Θεσσαλίας, πολλοί από τους οποίους έκαναν καίριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Καρδιτσιώτης αγρότης και μέλος της 17μελούς Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της κίνησης  κ. Θωμάς Καλιάς, ενώ αμέσως μετά, το έτερο μέλος της συντονιστικής, ο Λαρισαίος κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ανέλυσε την ιδρυτική διακήρυξη της ΠΑΚ  και τη φυσιογνωμία της νέας αγροτικής κίνησης, ενώ παράλληλα παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τον αγροτικό τομέα και τους αγρότες, όπως για το αγροτικό εισόδημα , τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 για τους αγρότες της περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και τα τέσσερα (4) σημεία της σημαντικής προσφοράς του πρωτογενή τομέα για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας. Ακόμη παρουσιάστηκαν και οι 10 διεκδικήσεις της νέας κίνησης. Συζητήθηκαν επίσης οι διεκδικήσεις αλλά και τα αιτήματα των αγροτών, ενώ ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση, αφού όπως επισημάνθηκε, «σε μια εποχή που ο αγροτικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας, έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αρνείται να στηρίξει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο και αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, οδηγώντας τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) σε απογοήτευση, τον πρωτογενή τομέα συνολικά σε οικονομικά αδιέξοδα και την ύπαιθρο σε κοινωνικό μαρασμό, ενώ όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί στην κυριολεξία τη βιωσιμότητα της γεωργίας και του παραγωγικού κόσμου της υπαίθρου».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Μεϊκόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Πούρικας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ κ. Απόστολος Μούσιος, τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαδημητρίου και ο νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κιλελέρ κ. Γιάννης Ζαχαριάς, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε η πρώην υπουργός κα Μαρία Χρυσοβελώνη.