Πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων στη Λάρισα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Πανελλαδική κτηνοτροφική συνάντηση όλων των κλάδων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, με αντικείμενο τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. Συνδιοργανώνουν ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου «BUNE COOP» και ο Πανελλαδικός Συνεταιρισμός Εκτροφέων Βοοειδών «Βους Ελλάς».

Σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, η συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας (Καψούρη 1), στις 12.00 το μεσημέρι, είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, και είναι καλεσμένοι όλοι οι κτηνοτροφικοί φορείς, αλλά και οι μεμονωμένοι κτηνοτρόφοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν, μεταξύ των άλλων, τα εξής θέματα: Οι τιμές παραγωγού στο γάλα και οι «ελληνοποιήσεις», τόσο σε αυτό το προϊόν όσο και στο κρέας, οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2023-2027, τα προβλήματα με τις καταβολές των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων, τα βαλτωμένα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, τα προβλήματα που απορρέουν από τον υφιστάμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ και προτάσεις τροποποίησής του. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του «BUNE COOP», κ. Αργύρη Μπαϊραχτάρη (697 949 7130), και στον πρόεδρο του «Βους Ελλάς», κ. Θανάση Κουτίνα (693 248 2030).

Αλλαγή σελίδας

Αλλαγή ηγεσίας είχαμε στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου. Στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ, η ομάδα του Νίκου Παλάσκα επικράτησε, εν αντιθέσει με τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιάννη Γκουρομπίνο, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στη νέα διοίκηση. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά που κατέλαβε η 45χρονη Τρικαλινή κτηνοτρόφος Νικολέττα Τζιωρτζιώτη, με 227 ψήφους έναντι 219 του κ. Παλάσκα, ο οποίος κατετάγη δεύτερος.

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, αφού 419 κτηνοτρόφοι ψήφισαν, σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε ως γιορτή της κτηνοτροφίας, με πολλούς νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Τζιωρτζιώτη Νικολέτα (Τρίκαλα) 227 ψήφοι, Παλάσκας Νίκος (Λάρισα) 219, Παρλίτσης Ζήσης (Λάρισα) 218, Μπαλούκας Δημήτρης (Λάρισα) 218, Κουκόλης Ιωάννης (Λάρισα) 217, Καλόγηρος Κωνσταντίνος (Μαγνησία) 205, Βέρρας Αθανάσιος (Λάρισα) 205, Βραζιτίκος Χαράλαμπος (Λάρισα) 198, Αντωνίου Αναστάσιος (Λάρισα) 195, Ζιώζιας Νικόλαος (Λάρισα) 194, Μπαρδανίκας Ιωάννης (Λάρισα) 193, Σπανογιάννης Στέλιος (Λάρισα) 186, Πατούνης Φώτης (Καρδίτσα) 28 (εκλέγεται λόγω ποσόστωσης).