-Διαφήμιση-

Ο Δημήτρης Παπατολίδης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κατ’ εξοχήν αγροτική περιφέρεια. Το 32% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού εργάζεται στη γεωργία και στην κτηνοτροφία. Όλα αυτά τα χρόνια, οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ, που πιστά υπηρέτησαν και υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους της περιφέρειάς μας στο ξεκλήρισμα, στην απόγνωση, αποτέλεσμα των ευρωκοινοτικών κανονισμών που υπήρχαν, των ποσοστώσεων, των απαγορεύσεων της ΚΑΠ, των αναδιαρθρώσεων των καλλιεργειών.

Έτσι, συρρικνώθηκαν παραδοσιακές καλλιέργειες και βιομηχανικοί κλάδοι που είχαν ως πρώτη ύλη την αγροτική παραγωγή, όπως τη ζάχαρη, τον καπνό, τη βιομηχανική ντομάτα, τον αραβόσιτο, τη χοιροτροφία και γενικότερα την κτηνοτροφική παραγωγή. Οδηγήθηκαν στο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ερήμωσαν χωριά στην περιφέρειά μας.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη «δίκαιη ανάπτυξή» του, ούτε η ΝΔ με τη «βιώσιμη ανάπτυξή» της, μπορούν να εγγυηθούν πως οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μπορούν να παράγουν και να ζουν, πως τα νέα παιδιά θα βρίσκουν δουλειά και θα μένουν στον τόπο τους. Όλοι αυτοί που αναφέρονται στον αγροδιατροφικό τομέα και έχουν στρατηγική την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση του κέρδους, δεν λένε ούτε μια λέξη για την ανάγκη κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού μας με φτηνά και υγιεινά προϊόντα.

Αλήθεια, για ποια ανταγωνιστικότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων μιλάνε, όταν το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχτεί στα ύψη με τα τελευταία χτυπήματα, την αύξηση του ΦΠΑ, τη φορομπηχτική πολιτική και τα διάφορα χαράτσια; Κοροϊδεύουν τους αγρότες, προσπαθώντας να κρύψουν ότι η πρωτογενής παραγωγή, μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, καθορίζεται από και υποτάσσεται στις σχέσεις που συμφέρουν τον μεγαλέμπορο, τον βιομήχανο, τις τράπεζες, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Το τι και πώς θα παραχθεί καθορίζεται από το κίνητρο του κέρδους και όχι βέβαια από την επιδίωξη ενός ικανοποιητικού εισοδήματος για τις ανάγκες επιβίωσης του μικρομεσαίου αγρότη και της οικογένειάς του.

Η κατάσταση, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι αδιέξοδη

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής. Παλεύει και θα παλεύει για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς. Για τον δρόμο όπου ο λαός μας θα είναι πραγματικά στην εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και με κοινωνικοποιημένες τις μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, την ανάπτυξη των παραγωγικών συνεταιρισμών της μικρομεσαίας αγροτιάς. Για παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση, πρώτα απ’ όλα, των μεγάλων λαϊκών αναγκών, της διατροφής του λαού, της εξασφάλισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία και την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.

Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με την πολιτική που στην ουσία υλοποίησαν όλες οι διοικήσεις της περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια. Απαιτείται διεκδίκηση υποδομών, όπως έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, για να μην καταστρέφονται περιουσίες και παραγωγή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με συνέπεια, ανέδειξε αυτά τα ζητήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν στο πλευρό των δίκαιων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στη βάση αυτή, μπορούν σήμερα οι αγρότες της περιοχής μας να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, να κάνουν την πραγματική διαφορά.

-Διαφήμιση-