Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες»

Πρόεδρος της ΔΕΗ-Βουλή: Αδικαιολόγητοι όσοι θεώρησαν ότι μπορούμε να ξεγελάσουμε την ΕΕ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να απορροφήσει τη θυγατρική της «ΔEΗ Ανανεώσιμες».

Έτσι, μετά την παραίτηση την προηγούμενη εβδομάδα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας επιχείρησης Λάζαρου Σταθάκη από τα εκτελεστικά του καθήκοντα, την παραίτηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔEΗ γνωστοποίησε στον πρόεδρο Μανόλη Παναγιωτάκη και ο Ηλίας Μοναχολιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μοναχολιάς αποχωρεί διαφωνώντας με την απόφαση της μητρικής εταιρίας να ενσωματώσει τη «ΔEΗ Ανανεώσιμες». Πηγές του Euro2day.gr αναφέρουν πως ο πρώην CEO χαρακτηρίζει «πολύ βιαστικό τον τρόπο της απορρόφησης καθώς διοχετεύονται όλες οι δυνάμεις της στις διευθύνσεις του ομίλου».

Κατά τον ίδιο, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του, «η ΔEΗ Ανανεώσιμες έπρεπε να συνεχίσει αυτόνομη την πορεία της». Και όπως εξηγούν στο Euro2day.gr, «στην αγορά των ΑΠΕ μία εταιρία πρέπει να είναι ευέλικτη και ανοικτή, χαρακτηριστικά τα οποία δεν τα έχει η ΔEΗ λόγω των μηχανισμών και της κουλτούρας της. Σε μία συμφωνία ή για παράδειγμα στην ηλέκτριση ενός έργου ΑΠΕ, οι αποφάσεις και οι κινήσεις πρέπει να είναι ταχείες».

Η «ΔEΗ Ανανεώσιμες» αυτή τη στιγμή εκτελεί έργα με συμβατικό τίμημα άνω των 100 εκατ. ευρώ, όταν πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μοναχολιά δεν είχε τίποτα.

Το επενδυτικό της σχέδιο προέβλεπε την πρόσθεση άλλων 800 MW σε ΑΠΕ έως το 2022, δηλαδή να ανέλθει στο 1 GW, όταν το σχέδιο της McKinsey για τη ΔEΗ βάζει ως στόχο τα 600 με 700 MW.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΔEΗ, οπότε και ελήφθη η απόφαση για την απορρόφηση της «ΔEΗ Ανανεώσιμες», το μέλος του ΔΣ Λάζαρος Σταθάκης φέρεται να παραιτήθηκε των εκτελεστικών του καθηκόντων (σ.σ. όχι από τη θέση του μέλους), εκφράζοντας τη διαφωνία του για το θέμα αυτό.

Πηγή: euro2day

-Διαφήμιση-