Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς – Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας
-Διαφήμιση-

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Ν. Κοτζιάς θεωρεί ότι δεν καλύφθηκε επαρκώς από το Μέγαρο Μαξίμου στη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι διατηρεί την άποψή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».

Οι τόνοι ανέβηκαν ωστόσο όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι η πολιτική που ακολουθεί βλάπτει τη χώρα και την κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετεί προσωπική ατζέντα. Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Άμυνας, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και ο πρωθυπουργός ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Πηγή: avgi.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έγινε αποδεικτή ενώ το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβει ο ίδιος οΠρωθυπουργός.

-Διαφήμιση-