Παραμένει κλειστό το λιανεμπόριο τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, εξήγησε τα μέτρα που θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία σχολείων, καταστημάτων και υπηρεσιών στη διάρκεια της παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν. Με βάση αυτό, ανέφερε το τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Αρχικά έδωσε διευκρινήσεις για τη λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών.
 

Στη συνέχεια εξήγησε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και της εφαρμογής του click away των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των κέντρων αισθητικής. Πρόσθεσε πως συνεχίζουν να ισχύουν και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών.

Πηγή: newsbomb.gr