Παραπέμπεται για το μέλλον ο “ρουκετοπόλεμος” στο Βροντάδο

Παραπέμπεται για το μέλλον ο

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τους όρους και τις προϋποθέσεις της διεξαγωγής εθίμων στα οποία χρειάζεται και η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία , όπως ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απέσυρε την τροπολογία του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, ως μη ολοκληρωμένη.
Η τροπολογία φωτογράφιζε ουσιαστικά τον πασχαλινό ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου, που δεν έγινε αυτή τη χρονιά υπό την απειλή νομικών κυρώσεων, προς τους τελεστές του εθίμου.

Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων μετά από θετική εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο κ.Σταθάκης υποστήριξε πως η συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει ως μόνο το κριτήριο για το έθιμο την επανάληψη από γενιά σε γενιά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και θα επανέλθει με άλλο νομοθέτημα.

Άννα Στεργίου