Παράταση κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο ζητάει ο Γρηγοράκος

Θεσσαλονίκη: Υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της παρουσίας αγριόχοιρων στις αστικές περιοχές
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ερώτηση προς υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκης κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος ζητώντας να παραταθεί η κυνηγετική περίοδος για τον αγριόχοιρο έως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει ότι με την απόφαση για καθολική απαγόρευση της θήρας για μία εβδομάδα, από 11/1 έως 18/1, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυνηγετική περίοδος τελείωσε πριν την ώρα της. Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έλαβε υπόψη του ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα στη Λακωνία, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα χιονοκάλυψης περιοχών όπου διαβιοί ο αγριόχοιρος. Αντίθετα, ο πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται και οι αγριόχοιροι κατεβαίνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές και προξενούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και τους λαχανόκηπους των κατοίκων.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής Λακωνίας ρωτά τον υπουργό Περιβάλλοντος αν πρόκειται να προχωρήσει σε παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως αιτούνται οι κυνηγοί της Λακωνίας. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress