Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ζητούν Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ζητούν Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης

Επιστολή προς τον υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής  Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας Λασιθίου και Ιεράπετρας Λασιθίου. Στο υπόμνημά τους ζητούν την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την Α’ φάση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη και η λήγει στις 30/11/2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης: 

«Κύριοι Υπουργέ,

Σχετικά με την εφαρμογή του Μέτρου Μεταφορικό Ισοδύναμο στην νήσο Κρήτη θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Το Μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και αγρότες για να προβούν σε αίτηση συμμετοχής διαρκώς αυξάνεται.

Δεδομένου επίσης του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω της πανδημίας, υπάρχει δυσκολία στην έγκαιρη υποβολής της αίτησης, καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να διαχειριστούν οι εμπλεκόμενοι, χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Από τα παραπάνω , ως εκπρόσωποι του παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης,  αιτούμαστε την παράταση της εφαρμογής της Α’ φάσης του Μέτρου η οποία λήγει στις 30. 11. 2020.

Ευελπιστούμε στην θετική σας απάντηση καθώς θεωρούμε ότι η εφαρμογή του Μέτρου είναι μια άκρως θετική κατάληξη στην αγροτική οικονομία της Κρήτης».

Με εκτίμηση

Εκ των Δ.Σ.

Α.Σ. Σελίνου Χανίων – Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος.

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου – Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.

Α.Σ. Σητείας Λασιθίου –  Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.

Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου –  Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης.