Παράθυρο εξωστρέφειας στη Ρωσία ανοίγει ο Βόλος

Πρεσβευτές της Ελλάδας στο Ροστόφ τα αγροτικά προϊόντα της γης της Μαγνησίας, που επιχειρούν να «ανοίξουν» την πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας

Παράθυρο εξωστρέφειας στη Ρωσία ανοίγει ο Βόλος
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Γέφυρες συνεργασίας στην πολλά υποσχόμενη –παρά τα υφιστάμενα προβλήματα– αγορά της Ρωσίας επιχειρεί να ρίξει η περιοχή της Μαγνησίας. Το παράθυρο της εξωστρέφειας προς τη ρωσική αγορά προσπαθεί να ανοίξει ο Δήμος Βόλου, πραγματοποιώντας πενθήμερη επίσκεψη στην αδελφοποιημένη –με τον Βόλο– ρωσική πόλη Ροστόφ. Στόχος της αποστολής, που ολοκληρώθηκε το διάστημα από 8 έως 13 Σεπτεμβρίου, ήταν να τεθούν οι βάσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής, κυρίως στους τομείς της αγροδιατροφής και του τουρισμού, στην ευρύτερη ρωσική αγορά.

Μεταξύ των πρεσβευτών της εξωστρέφειας της περιοχής, περιλαμβάνονται τρία αγροτικά προϊόντα, γέννημα-θρέμμα της γης της Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην αποστολή στο Ροστόφ: τα μήλα της Ζαγοράς (Zagorin), τα προϊόντα του συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» και του βολιώτικου παραδοσιακού τυροκομείου Καρακάνα. Στη διάρκεια της αποστολής στη ρωσική πόλη, οι εγχώριες επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε τοπικούς εκπροσώπους του λιανεμπορίου, της εστίασης και της διανομής, στο Congress Hotel Don-Plaza του Ροστόφ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Σε κατ’ ιδίαν επαφές τους, εξέτασαν τις προοπτικές συνεργασιών με τα τοπικά δίκτυα διανομής για τα προϊόντα τους, ανανεώνοντας τα ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος των εταιρειών, που συμμετείχαν στην αποστολή, όπως τον μετέφεραν στην «ΥΧ» οι ίδιοι, είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για είσοδο των προϊόντων τους στη ρωσική αγορά, η οποία –παρά τις δυσκολίες– είναι πολύ «γόνιμη» για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επιχειρηματικοί, αλλά και επαγγελματικοί ρωσικοί φορείς, όπως το επιμελητήριο της περιοχής, έχουν δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Μαγνησίας, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει την είσοδό τους στη ρωσική αγορά. Να σημειωθεί ότι η πόλη του Ροστόφ –«αδελφός» δήμος με τον Βόλο– είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο με έντονο και το ελληνικό στοιχείο.

  • Νίκος Αντύπας
-Διαφήμιση-