Παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense σε κορυφαία εταιρεία κατασκευής αισθητήρων

-Διαφήμιση-

To τριήμερο 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το Sentek Dealer Conference (Europe – Middle East – Africa) 2020 στην Αθήνα. Ο κορυφαίος Αυστραλός κατασκευαστής αισθητήρων εδάφους Sentek Technologies, πραγματοποίησε το συνέδριο σε συνεργασία με τη NEUROPUBLIC με την οποία έχει αναπτύξει στενή στρατηγική συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Είναι εμφανές ότι η αφύπνιση ελληνικών φορέων αναφορικά με την ευφυή γεωργία, τομέα στον οποίο έχει πρωτοστατήσει η NEUROPUBLIC κατά την τελευταία δεκαετία, έχει τοποθετήσει πλέον σε δεσπόζουσα θέση την Ελλάδα ως ταχέως ανερχόμενη δύναμη στη γεωγραφική μας γειτονιά, και όχι μόνον.

Το συνέδριο –παρουσία του Nick Ktoris, CEO της Sentek Technologies και αντιπροσωπείας της ισραηλινής Galcon, στην ιδιοκτησία της οποίας περιήλθε εξ ολοκλήρου το 2019 η Sentek Technologies–πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές περιλάμβαναν αποστολές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων Ρωσίας και Ουκρανίας. Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε στην εκπαίδευση εμπορικών αντιπροσώπων στο πιο πρόσφατο προϊόν της εταιρείας, το Drill-and-Drop Bluetooth Probe, καθώς και στην Cloud πλατφόρμα συλλογής δεδομένων Irrimax Live. Κατά τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των κατά τόπους αντιπροσώπων της Sentek.

Η εφαρμογή του gaiasense στο Κιάτο

Την τρίτη μέρα η σκυτάλη πέρασε στη NEUROPUBLIC και το συνέδριο μεταφέρθηκε στην περιοχή του Κιάτου. Εκεί, οι συνεργάτες της Sentek Τechnologies είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την παρουσίαση του καινοτόμου ελληνικού συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, πρόεδρος της NEUROPUBLIC, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ευφυής γεωργία εφαρμόζεται στην Ελλάδα μέσω του συστήματος gaiasense, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αγροτικού τομέα (κατακερματισμένος κλήρος, διαφοροποίηση των καλλιεργειών από περιοχή σε περιοχή κ.λπ.). Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, οι συνεργάτες της Sentek είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι εφαρμόζουν τις πρακτικές gaiasense στην καλλιέργειά τους εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα πλεονεκτήματα από την υιοθέτηση πρακτικών του gaiasense είναι η εξοικονόμηση φυσικών πόρων, όπως το νερό και οι λιγότερες εισροές στην καλλιέργεια, με οικονομικά, ποιοτικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Μετά την παρουσίαση σε θεωρητικό επίπεδο οι άνθρωποι της Sentek, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αγροτεμάχιο του συνεταιρισμού ΠΗΓΑΣΟΣ, προκειμένου να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται τα δεδομένα.

Κατά την επίσκεψη στον αγρό, ο Γιώργος Γουδέλης, Senior Embedded & IoT Systems Engineer της NEUROPUBLIC, παρουσίασε τον τηλεμετρικό σταθμό gaiatron που η NEUROPUBLIC σχεδιάζει και κατασκευάζει στον Πειραιά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να συλλέγει σε εικοσιτετράωρη βάση και να αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο ατμοσφαιρικά & εδαφολογικά δεδομένα από την καλλιέργεια.

Η επίσκεψη, ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση εδαφολογικού αισθητήρα Sentek Drill-and-Drop από τους ανθρώπους της Sentek, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες της σε νέες πρωτοποριακές πρακτικές εγκατάστασης που η εταιρεία αναζητά, προκειμένου να εξασφαλίζονται μετρήσεις ακόμη μεγαλύτερης ακρίβειας.

-Διαφήμιση-