Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα Horizon 2020

Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα Horizon 2020
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του επόμενου προγράμματος εργασίας του Ορίζοντα 2020, πραγματοποιήθηκε στις 22/9 στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Ο Ορίζοντας 2020 αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ με την υποστήριξη και συνεργασία της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνες εκπροσώπους, σχετικά με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται για χρηματοδότηση έργων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάσθηκαν οι νέες προκηρύξεις για το 2017 στους τομείς της νανοτεχνολογίας, προηγμένων υλικών και βιοτεχνολογίας, διαστημικής τεχνολογίας, επισιτιστικής ασφάλειας, έξυπνων οικολογικών μεταφορών, κλιματιστικής αλλαγής και του περιβάλλοντος, καθώς και της επέκτασης της αριστείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η υποστήριξη όλων των τύπων καινοτομίας -τεχνολογική, κοινωνική- η εστίαση στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά πριν από τη καταληκτική τους ημερομηνία, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται από εξωτερικούς αξιολογητές -ειδικούς στο αντικείμενο- σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ. Τα κύρια κριτήρια της αξιολόγησης θα είναι η αριστεία, ο αντίκτυπος που θα έχει η κάθε πρόταση, καθώς και η εφαρμογή αυτών.

Κατά το διάστημα 2014 – 2016 είχαν υποβληθεί συνολικά 2.500 ελληνικές προτάσεις που αντιστοιχούν στο 7% επί του συνόλου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν μια πρώτη επαφή με τους αρμόδιους του προγράμματος για την έρευνα και την καινοτομία πατώντας εδώ.

Για τα εθνικά σημεία επαφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πατήσουν εδώ:

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-