Πασχαλινή επίσκεψη του Εγκέλαδου σε Αρκαδία και Λασίθι

Πασχαλινή επίσκεψη του Εγκέλαδου σε Αρκαδία και Λασίθι

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 2:00 σήμερα το μεσημέρι, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 29 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Δημητσάνας, στην Αρκαδία, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 11,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Σεισμός και στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:51 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου και 72 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας εκτιμά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 36 χιλιομέτρων βόρεια – βορειοδυτικά της πόλης της Σητείας. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 22 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε  αισθητός τόσο στο Λασίθι αλλά και σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr