ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017- Δόμηση. Ισχυρό μέρισμα της παραγωγικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος είναι μια επικράτεια στην οποία ο χώρος των κατασκευών – αν και η κρίση του κατασκευαστικού κλάδου και των συναφών επαγγελμάτων είναι δεδομένη – κρατάει ακόμα και μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο δυναμικός κλάδος των κατασκευών και της ανακαίνισης έχει σημαντική επιχειρηματική παρουσία στην γη της Πελοποννήσου. Κατ’ αρχάς η Πελοπόννησος με το ιδιαίτερο και εξαιρετικό της φυσικό τοπίο αναπτύσσεται ραγδαία στον τομέα του τουρισμού, τόσο με την παραδοσιακή έννοια των luxury μονάδων, όσο και με την νέα μορφή του αγροτουρισμού. Αυτές όλες οι αρχιτεκτονικές δομές έχουν φυσικά ανάγκη από όλα τα συναφή και συνεργαζόμενα επαγγέλματα, από τον εμπνευσμένο αρχιτέκτονα και μηχανικό έως τις εξειδικευμένες εταιρίες που παράγουν οικοδομικές λύσεις αλλά και επαγγελματικό εξοπλισμό.

Από την άλλη μεριά και η ιδιωτική δόμηση έχει στην Πελοπόννησο ισχυρό μέρισμα της παραγωγικής δραστηριότητας. Τα ειδυλλιακά τοπία και τα μοναδικής ομορφιάς χωριά της, τόσο τα παραθαλάσσια όσο και τα ορεινά γίνονται πόλος έλξεως ανθρώπων που θέλουν να κάνουν δικό τους ένα κομμάτι του παραδείσου!

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε βέβαια ότι σημαντικός λόγος που η αρχιτεκτονική και οικοδομική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη, είναι το γεγονός της μακραίωνης παράδοσης. Οι «μαϊστορες» της Πελοποννήσου – αρκεί να αναφέρουμε μόνον τους περίφημους και ξακουστούς Λαγκαδιανούς μαστόρους – σε κάθε περίοδο φημίζονται για την εξαιρετική τους τέχνη που δίνει μοναδικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα, δεμένα με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο.

Στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 στην Αργολίδα ο κόσμος της δόμησης και της ανακαίνισης θα έχει την τιμητική του. Ο κατασκευαστικός τομέας αποτελεί έμβλημα πια της έκθεσης, καθώς οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, φέρνοντας σε επαφή το κοινό με καινοτόμες αλλά και παραδοσιακές μεθόδους δόμησης, ενώ θα υπάρχει ένα πανόραμα από όλα τα είδη που θέλει ο ιδιώτης ή ο επαγγελματίας για να «στολίσει» τον χώρο των ονείρων του, από ένα ποτήρι  ως μία ολόκληρη κατασκευή κήπου!

Όποιος σκοπεύει να χτίσει, να ανακαινίσει, να εμπλουτίσει τον προσωπικό του χώρο ή την επιχείρησή του πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως θα τις δει συγκεντρωμένες στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 στην Αργολίδα.

 

www.peloponnisosexpo.gr