Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

ΠΕΝΑ: Μεγάλη επιτυχία για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και το Νομό Ηλείας

01.08.2016
2' διάβασμα
pena-megali-epitychia-gia-ti-mavri-korinthiaki-stafida-kai-to-nomo-ileias-44667

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ένταξη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, καθώς όπως επισημαίνεται, με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια δίνοντας κίνητρο και στους νέους αγρότες να παραμείνουν στα χωράφια τους.

ΠΕΝΑ: Μεγάλη επιτυχία για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδαΌπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που συντελέστηκε χάρη στις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, τις παρεμβάσεις της Π.Ε.Ν.Α. και τη συμβολή των τοπικών παραγόντων και φορέων.

«Η θετική έκβαση της υπόθεσης με την ένταξη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων αποδεικνύει περίτρανα πως αν υπάρχει ενότητα, συνεργασία και σύμπνοια για θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο, υπάρχει δυνατότητα επίλυσής τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη διόρθωση ενός σφάλματος που είχε επιτελεσθεί τα προηγούμενα χρόνια με τη μη ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στον κατάλογο των  προϊόντων που δικαιούνταν συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αποτέλεσμα αυτού του «αποκλεισμού» ήταν  η ενίσχυση που λαμβάνουν οι σταφιδοπαραγωγοί σήμερα να είναι μειωμένη κατά 30%. Η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα παραδοσιακό εξαγωγικό προϊόν που χρειάζεται στήριξη προκειμένου να σταματήσει η φθίνουσα πορεία της καλλιέργειας.

Η ένταξη στο καθεστώς της συνδεδεμένης με συνολικό ποσό πίστωσης περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα δώσει ένα κίνητρο στους σταφιδοπαραγωγούς να παραμείνουν στα χωράφια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, ενώ θα καταστεί δυνατή η επίτευξη καλύτερης τιμής για τη σταφίδα, γεγονός πολύ σημαντικό για την επιβίωση και την ανάπτυξη του κλάδου».

ΓΡΑΦΕΙ: