Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε στη LONDON WINE FAIR

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης συμμετείχε στη LONDON WINE FAIR που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου. Η LONDON WINE FAIR με 41 έτη λειτουργίας αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση στη Μεγάλη Βρετανία με 14.000 ετικέτες κρασιού από 40 και πλέον χώρες.

Είναι ένα μοναδικό γεγονός που προωθεί το κρασί σε Διανομείς, Χονδρεμπόρους, Αγοραστές Σούπερ Μάρκετ, Κάβες, Λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

 H LONDON WINE FAIR χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική για τους Έλληνες οινοποιούς για τους εξής λόγους:

1) Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στην Αυστραλία και τον Καναδά διακινούνται από Βρετανικές εταιρείες, κάνοντας τη Μεγάλη Βρετανία Νο1 στον κόσμο.

2) Ο κλάδος του κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα £24.30 δις.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε για πρώτη φορά στη μεγάλη έκθεση οίνου του Λονδίνου, με δικό της περίπτερο. Έξι οινοποιεία δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο.

Πρόκειται για τα:  Κ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ, ΑΜΠΕΛΟΕΙΣ, ΟΙΝΩΨ και ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗΣ.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι ο σκοπός μέσα από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη Έκθεση είναι να προβάλλουν και να προωθήσουν τον τομέα του κρασιού, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και να αναδείξουν την Περιφέρεια ως προορισμό στον τομέα του οινοτουρισμού.