Το περίφημο Σητειακό ελαιόλαδο αναγεννιέται

Το περίφημο Σητειακό ελαιόλαδο αναγεννιέται

Το κορυφαίο ελαιόλαδο Σητείας με τα 30 διεθνή βραβεία επανατοποθετείται στην αγορά με νέα εικόνα και σε υγιή βάση.

Η νέα σελίδα άνοιξε με την ίδρυση της εταιρίας Έλαια Σητείας Α.Ε. – Lasitia με τη συμβολή αξιόπιστων συνεργατών με διεθνές κύρος στην αγροδιατροφή, όπως είναι η Κ&Ν Ευθυμιάδης, η Inspiring Earth και η Gaia Επιχειρείν που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ένωση Σητείας.

Η Εταιρεία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στη Σητεία με την παρουσία των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη.  

Ο κ. Μανώλης Μαυροματάκης, πρόεδρος της Ένωσης Σητείας δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή έχει εξέχουσα οικονομική σημασία για τους αγρότες μας. Ανοίγεται μια νέα σελίδα για την Ένωση Σητείας κυρίως για την προώθηση και διάθεση του ποιοτικού ελαιολάδου της περιοχής σε υγιή βάση, με την μακρόχρονη αναγνωρισιμότητα της ονομασίας «ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης» στην ελληνική και κυρίως στην διεθνή αγορά.

Ο κ. Γιώργος Κονδύλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Έλαια Σητείας Α.Ε. – Lasitia» δήλωσε: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας κάτω από ένα κοινό όραμα: Να επαναφέρουμε το θησαυρό της Σητειακής Γης, το Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σητείας,  στην αληθινή πολύτιμη αξία του. Αυτό θα γίνει σε υγιείς επιχειρηματικές βάσεις με συνεισφορά και υποστήριξη τους συνεταιρισμούς, τους αγρότες και στην τοπική κοινωνία της Σητείας».