Η περιοχή όσο και το κτίριο της Μενάνδρου δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες για εργασία υπαλλήλων, λέει ο Αραχωβίτης

Η περιοχή όσο και το κτίριο της Μενάνδρου δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες για εργασία υπαλλήλων, λέει ο Αραχωβίτης

Με αφορμή τη σημερινή ολιγόωρη κατάληψη του κτιρίου της οδού Μενάνδρου, που στεγάζει υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο κέντρο της Αθήνας από τους εργαζομένους, ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του Υπουργείου στη Μενάνδρου είναι πολύ παλιό, δεν έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια και πάντα υπήρχε η πρόθεση, τουλάχιστον από την πολιτική ηγεσία, την κυβέρνηση να μεταφερθούν οι υπηρεσίες.

Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια και φτάσαμε στο «παρά ένα» να βρούμε ένα καινούριο κτίριο που να μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ωστόσο την τελευταία στιγμή δεν τελεσφόρησε.

Αυτή την ώρα είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες σε ένα άλλο μεγάλο κτίριο.

Μας επείγει ιδιαίτερα η κατάσταση που επικρατεί στη Μενάνδρου. Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, έχουμε αποφασίσει ήδη να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης και αυτό υποσχεθήκαμε στους εργαζόμενους πριν από περίπου ένα μήνα που επισκέφθηκα εγώ ο ίδιος και επιθεώρησα όλο το κτίριο.

Τόσο η περιοχή όσο και το κτίριο δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες για εργασία υπαλλήλων και μάλιστα μιας απομακρυσμένης υπηρεσίας από την κεντρική δομή. Δεν εξυπηρετεί και η απόσταση. Κατανοούμε τους υπαλλήλους μας και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υπομονή μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε κοντά στο να μεταφερθούν οριστικά.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε 7 διαφορετικά κτίρια. Πολλά όπως της Μενάνδρου είναι κτίρια και περιοχές που δεν είναι κατάλληλες.

Έχουμε αποφασίσει να πάμε σε ένα ενιαίο σύγχρονο κτίριο, να είμαστε όλοι μαζί και να έχουμε τις ανέσεις που προσφέρει ένα σύγχρονο κτίριο.»