Περισσότερες διευκρινίσεις για τις επιδοτήσεις στα καύσιμα ζητάνε οι αγρότες της Ιεράπετρας

O Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, με επιστολή του προς τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Νικόλαο Κουλοχέρη και την οποία κοινοποιεί στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους βουλευτές Κρήτης, ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με την εξαίρεση των αγροτών από την επιδότηση καυσίμων.

Ακολουθεί η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

«Κε Γεν. Γραμματέα,

Αναφορικά με την επιδότηση καυσίμων , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις λεπτομέρειες που καθιστούν τους αγρότες ως ΜΗ δικαιούχους του Μέτρου και συγκεκριμένα για το καύσιμο κίνησης ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ.

Να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ με καύσιμο κίνησης ΒΕΝΖΙΝΗ.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αιτία για την παραπάνω κατάσταση είναι η ότι:

α) η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης έχει χορηγηθεί ήδη στα πρατήρια καυσίμων, (κατι που ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει στην πράξη)

β) Δικαίωμα επιδότησης έχουν ΜΟΝΟ τα ΙΧ οχήματα και ΟΧΙ τα επαγγελματικά οχήματα (δηλαδή αγροτικά κτλ)

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας ή διαψεύστε μας τα παραπάνω ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν ακριβώς γιατί δεν δύναται να συμπεριληφθούν στους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες που δικαιούνται αυτό το Μέτρο.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».