Περισσότερες στο μέλλον οι κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα

Περισσότερες στο μέλλον οι κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα
Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ως πολύ θετικά κρίνει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα ο Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. «Αποτελεί ύψιστη θεσμικά και πολιτικά κίνηση του πρωθυπουργού η επίσκεψή του στη Λ.Δ. της Κίνας», δήλωσε στην «ΥΧ» ο κ. Γιαννίδης, προσθέτοντας ότι η Κίνα μπορεί να προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματικότητα διέξοδο, «μία πόρτα ανοιχτή σε μία τεράστια αγορά, μία χώρα που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία σκληρά δοκιμαζόμενη οικονομία και ακόμη περισσότερο σε έναν σκληρά δοκιμαζόμενο λαό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίδη, «στην Κίνα έχουν γίνει περίπου 60 ελληνικές επενδύσεις. Στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 Έλληνες και να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Εδώ, στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται ήδη η COSCO, η HUAWEI, η ZTE, η HANERGY, η SKY SOLAR κ.λπ., ενώ ως διαμετακομιστικό τους κέντρο χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά και, δη, τις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ ΑΕ μία σειρά από πολυεθνικές».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, «η κινεζική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα φυσικά και μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω σε όλα τα επίπεδα, αρκεί να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να ακουστεί η φωνή της υγιούς επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Γιαννίδης υποστηρίζει ότι η Κίνα στο μέλλον θα θελήσει να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα στους τομείς υποδομών, τουρισμού, ενέργειας, ναυτιλίας, διαμεταφορών, του πολιτισμού και της αμοιβαίας ανταλλαγής.

-Διαφήμιση-