Σ. Πέτσας: Απαγορεύεται η διέλευση στις χερσαίες πύλες εισόδου πλην Προμαχώνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέβη σε ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η απαγόρευση διέλευσης, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, η οποία επεκτείνεται από το βράδυ της Παρασκευής στις χερσαίες πύλες εισόδου που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων. Από αυτές εξαιρείται ο Προμαχώνας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας. Η πρώτη αφορά την εισερχόμενη διέλευση Ελλήνων της ομογένειας, αλλά και όσων έχουν άδεια παραμονής από χώρες των Βαλκανίων.

 

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά στις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε:

«Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε».

Η τρίτη και τελευταία πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για αυτό το λόγο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέλιου Πέτσα «θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν πως ο λόγος έξαρσης του ιού είναι η χαλάρωση που σημειώθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα πάρουμε όσα μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση ειδικούς […] αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας».

Πηγή: neolaia.gr