Πιο ευέλικτη στις προκαταβολές αγροτικού ρεύματος η ΔΕΗ

Μετά από χρόνια δικαιολογημένων διαμαρτυριών από τους αγρότες, ιδιαίτερα όσων επιθυμούσαν να δηλώσουν τις γεωτρήσεις τους και να τις εντάξουν στο αγροτικό τιμολόγιο, η ΔΕΗ αποφάσισε να δώσει περισσότερες και συγκεκριμένες εναλλακτικές στο ζήτημα της αποπληρωμής οφειλών προς την επιχείρηση των εκάστοτε αγροτών.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δώσει μια κάποια διευκόλυνση σε παραγωγούς που καλούνταν να προκαταβάλουν ένα μεγάλο μέρος της οφειλής τους και, ως εκ τούτου, αδυνατούσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση για να τακτοποιήσουν τη γεώτρησή τους και να μπουν στο αγροτικό τιμολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο έχει πάρει παράταση έως το τέλος του έτους.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους παραγωγούς είναι οι εξής: Για οφειλή έως 500 ευρώ απαιτείται το 10% ως προκαταβολή και προσφέρονται πέντε μηνιαίες δόσεις. Οφειλή από 500 έως 1.000 ευρώ προκαταβολή το 10% της οφειλής και οκτώ δόσεις.

Οφειλή από 1.000 έως 2.000 ευρώ, προκαταβολή 15% και 12 δόσεις. Οφειλή από 2.000 έως 3.000 ευρώ, προκαταβολή 20% και 18 δόσεις. Τέλος, για οφειλή άνω των 3.000 ευρώ η ΔΕΗ δίνει δύο εναλλακτικές: είτε πληρωμή προκαταβολής που ισούται με το 20% των χρωστούμενων και 18 δόσεις, είτε προκαταβολή 30% και 24 δόσεις.

Όπως ανάφερε στην «ΥΧ» ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΣ Κηπευτικών Μεγάρων, Γιώργος Παπαβασίλης, «εκτιμούμε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να βοηθήσει, όμως, σημαντικό πρόβλημα για τους αγρότες είναι ότι δεν μπορούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητές τους με τη ΔΕΗ ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να χάνουν χρόνο και χρήμα, απουσιάζοντας από τα χωράφια τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι παραγωγοί καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο έχει πάρει παράταση έως το τέλος του έτους.