Του πήρε 6 μήνες να δημιουργήσει έναν πίνακα Van Gogh στο χωράφι του (βίντεο)

Του πήρε 6 μήνες να δημιουργήσει έναν πίνακα Van Gogh στο χωράφι του (βίντεο)

Μπορείτε να φανταστείτε να βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής του Βαν Γκογκ την ώρα που περνάτε από τον αυτοκινητόδρομο στην πρωινή σας μετακίνηση ;

Ένα χωράφι στο Eagan της Μινεσότα πήρε ακριβώς αυτό το σχέδιο όταν ο 67χρονος καλλιτέχνης, Stan Herd, το μετέτρεψε στον πίνακα «Ελιές» (Olive Trees) του 1889 του Van Gogh. Ο Herd έχει κάνει παρόμοια είδη έργων τέχνης ή «χωματουργικά έργα» από το 1981.

«Συνειδητοποίησα στα τέλη της δεκαετίας των 20 μου χρόνων ότι για να δημιουργήσω τα μνημειώδη χωματουργικά έργα μου, πέρα ​​από το σχεδιασμό και την πραγματική δημιουργία του έργου, έπρεπε να αναπτύξω δεξιότητες στις δημόσιες σχέσεις, στις επικοινωνίες, σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, εφοδιασμό και χορηγία χρημάτων », δήλωσε ο Herd στον ιστότοπό του.

Το πιο πρόσφατο έργο του διήρκεσε έξι μήνες και εκτείνεται σε 1,2 στρέμματα.

Με αρκετό φρεζάρισμα, σκάψιμο και φύτευση φυτών, τα οποία ανατέθηκαν από το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης και μπορεί να το δει κανείς από το αεροδρόμιο της Μινεάπολης. Το «Earthwork» αποτελείται κυρίως από μεγάλα τοπικά φυτά και υλικά. Ήταν ο τρόπος του Herd να αλληλεπιδρά με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

Πηγή: back-to-nature.gr