Φονικές πυρκαγιές Καλιφόρνια: Ο Τραμπ υπόσχεται πακέτο 500 εκατ. δολαρίων

Αμετακίνητος στις θέσεις του για την κλιματική αλλαγή παραμένει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Τραμπ υπόσχεται πακέτο 500 εκατ. δολαρίων για τη διαχείριση των δασών στο αγροτικό νομοσχέδιο
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με τον αριθμό των νεκρών από τις δύο φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια να βρίσκεται πλέον στους 82, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε εσπευσμένα στην πυρόπληκτη Πολιτεία για να «επιθεωρήσει» τις καταστροφές. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι, στο πλαίσιο του επερχόμενου αγροτικού νομοσχεδίου, θα καταβληθούν 500 εκατομμύρια δολάρια για τη διαχείριση των δασών, καθώς επιμένει να θεωρεί αυτήν ως τη βασική αιτία της καταστροφής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας περιβαλλοντικών ομάδων για τη βελτίωση της προστασίας των δασών.

«Βάζουμε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα κατηγορία του αγροτικού νομοσχεδίου, για τη διαχείριση και την προστασία των δασών, πέρα από αυτή την περιοχή [σ.σ. της Καλιφόρνια]», δήλωσε το Σάββατο ο Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι «το νομοσχέδιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για χάρη των αγροτών μας». Επιπλέον, υπεραμύνθηκε της άκαμπτης στάσης του, όσον αφορά την πολιτική για το κλίμα, τονίζοντας ότι η καταστροφή δεν έχει αλλάξει τη γνώμη του για την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από τις ζωές που αφαίρεσε, η «Camp» –όπως βαπτίστηκε η πιο μεγάλη από τις δύο πυρκαγιές– κατέκαψε πολλές χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, όντας η πιο καταστροφική φωτιά στην ιστορία της Πολιτείας. «Τόσα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και τόσες πολλές ζωές χάνονται κάθε χρόνο, και όλα αυτά εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των δασών. Επίλυση τώρα, αλλιώς μπαίνει τέλος στις ομοσπονδιακές πληρωμές», είχε σχολιάσει από το Twitter ο Τραμπ κατά τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των οργανώσεων των πυροσβεστικών σωμάτων, οι οποίες κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι κάνει μικροπολιτική πάνω στις στάχτες της φονικής καταστροφής.

-Διαφήμιση-