Πιστώνονται οι  Συνδεδεμένες για βόειο, συμπύρηνα και ειδική κτηνοτροφία

Πιστώνονται οι  Συνδεδεμένες – Χωρίς το Ρύζι οι πληρωμές

Χωρίς το ρύζι πραγματοποιήθηκε τελικά η πληρωμή των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα χρήματα των δικαιούχων να αρχίζουν να είναι διαθέσιμα από σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου. Συνολικά καταβλήθηκαν 41,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν Συνδεδεμένες Ενισχύσεις και ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Η Συνδεδεμένη για το ρύζι δεν πληρώθηκε, καθώς δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το ΥΠΑΑΤ με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης για το ρύζι καθορίζεται στα 29,83 ευρώ/στρέμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, το συνολικό ποσό που αναμένεται να καταβληθεί εκτιμάται στα 7 εκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, εάν δεν πάρει ΦΕΚ η απόφαση, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής. Το θέμα φαίνεται πάντως να επιλύεται σύντομα, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πληρωτέα

Αντίθετα, καταβλήθηκαν οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις:

  • στον τομέα του βόειου κρέατος ύψους 33.291.840,68 ευρώ σε 8.408 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή ενίσχυσης καθορίστηκε στα 156,2 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο.
  • Για τα ροδάκινα που οδηγούνται προς χυμοποίηση ύψους 1.549.113,13 ευρώ σε 3.833 δικαιούχους.
  • Για τους βοοτρόφους (Μέτρο 1) χωρίς γη, ύψους 2.248.355,97 ευρώ σε 69 δικαιούχους
  • Για αιγοπροβατοτρόφους (Μέτρο 2) χωρίς γη, ύψους 526.816,99 ευρώ σε 54 δικαιούχους.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε και μία σειρά συμπληρωματικών πληρωμών, όπως για παράδειγμα της Συνδεδεμένης στον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος ύψους 174.687,69 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνδεδεμένες: Καθορίστηκαν οι τιμές για βόειο, συμπύρηνο ροδάκινο και κτηνοτροφία χωρίς γη

Πάνω από 47 εκατ. ευρώ πληρώνει την Τετάρτη 13 Μαΐου ο ΟΠΕΚΕΠΕ