Γ.Πλακιωτάκης «Σε ιθαγενείς νομίζετε ότι απευθύνεστε;»

Σε οξείς τόνους αλλά χωρίς την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τις συνέπειες και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Για πρωτόγνωρη καταστροφή στους επιχειρηματίες που δρουν στην παράκτια ζώνη και στους δήμους,  έκανε λόγο ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Έκανε λόγο για «πρωτοφανή οικολογική καταστροφή», «πολιτικό Βατερλό της κυβέρνησης και του υπουργού» και «αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού». Ο κ.Πλακιωτάκης υποστήριξε πως το ναυάγιο έγινε στην καρδιά του Πειραιά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπό συνθήκες νηνεμίας και σημείωσε ότι έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο κατά της ρύπανσης, που κινητοποιεί όλους τους εκπροσώπους φορέων. «Η πετρελαιοκηλίδα δεν είναι φυσικό φαινόμενο», είπε και τόνισε ότι η εταιρία δεν έκανε εγκαίρως αίτημα προς τον EMSA. “Κύριε Κουρουμπλή αργήσατε”, ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ. «Σε ιθαγενείς νομίζετε ότι απευθύνεστε;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Θάνος Θεοχαρόπουλος που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση κάλεσε τον Πάνο Κουρουμπλή να παραιτηθεί, γιατί  έχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν. Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ.Κουρουμπλής σημείωσε πως «αντιλαμβανόμαστε τι έχει συμβεί» αλλά χαρακτήρισε «αδιάβαστο» τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ και του καταλόγισε ότι δεν επισκέφθηκε ενώ είναι αρχηγός κόμματος, ούτε μια φορά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να ενημερωθεί. Η συνεδρίαση συνεχίζεται.