Τα πλεονεκτήματα της αυστραλιανής αγοράς για τους Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασε ο ΣΕΒ

Τα πλεονεκτήματα της αυστραλιανής αγοράς για τους Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασε ο ΣΕΒ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Αυστραλία με αξιοποίηση και του πλεονεκτήματος που προκύπτει από την ύπαρξη σημαντικής ελληνικής κοινότητας στη χώρα παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/10, στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Kate Logan, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέσω του δικτύου συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου που έχει συνάψει η Αυστραλία στην περιοχή της Ασίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην αγορά της Κίνας αλλά και ευρύτερα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στην εκδήλωση τονίστηκε οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Αυστραλία αποτελούν πάνω από το 1/3 του ΑΕΠ, ενώ η χώρα χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κατατάσσεται 14η μεταξύ 190 χωρών στο Δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστραλία άγγιξαν τα 151 Εκ. Ευρώ το 2017, ενώ οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εξαιρετικές, αφού οι Αυστραλοί καταναλωτές έχουν υψηλό μέσο εισόδημα και αναζητούν ποιοτικά προϊόντα. Επιπλέον, κρίνεται ως πολύ θετική η ύπαρξη σημαντικής ελληνικής κοινότητας που διευκολύνει τις επιχειρηματικές επαφές αλλά και την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν ειδικότερα οι ευκαιρίες που προσφέρονται για μελλοντικές εξαγωγές, όπως στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στα βιομηχανικά προϊόντα και στα δομικά υλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές