Πλημμύρισαν εκτάσεις και αγροτικοί δρόμοι από τις βροχοπτώσεις στον δήμο Ευρώτα Λακωνίας

Νερά κατέβασαν βουνά στο δρόμο από Στεφανιά, προς Σκάλα Λακωνίας, με αφορμή την έντονη βροχόπτωση. Υπήρξε πρόβλημα σ’ ένα κομμάτι του δρόμου και για το λόγο αυτό, έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, βρίσκονται στην περιοχή, όπου και εξετάζουν το θέμα. Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης.

Η βροχόπτωση, δημιούργησε προβλήματα στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, αφού πλημμύρισαν εκτάσεις, αγροτικοί δρόμοι, ενώ “φούσκωσε” και ο ποταμός Ευρώτας. Σε επιφυλακή είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή Γερακίου, μιας και κάποιοι δρόμοι γέμισαν νερά, λόγω και των ρεμάτων που ξεχείλισαν.

Τα συνεργεία του δήμου Ευρώτα, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις, εργάζονται για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προέκυψαν.

Θυμίζουμε, ότι και το 2016, είχαν σημειωθεί πλημμύρες, στο δρόμο Σκάλα – Βλαχιώτη και στις γύρω εκτάσεις.

Λόγω και της γεωμορφολογίας, στις πεδινές αυτές περιοχές του δήμου Ευρώτα, δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, όταν προκύπτουν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, δεν υπήρξαν εγκλωβισμοί ανθρώπων, ενώ, κάλεσε δύο επιχειρήσεις να μείνουν κλειστές, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Δήλωσε, ότι κάποια σπίτια πλημμύρισαν και κάλεσε τον κόσμο να μην μετακινείται, ώστε τα συνεργεία να δουλέψουν άνετα.

Τα σχολεία στο δήμο Ευρώτα, δεν άνοιξαν. Αξίζει να τονιστεί, ότι στη Λακωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν και σε κάποια σημεία (λίμνες ) του δήμου Ανατολικής Μάνης (φωτό).

Πηγή: ertnews.gr