Πληρωμές: Άγνωστος ο αριθμός των παραγωγών που δεν πρόλαβαν να κάνουν διορθώσεις στις αιτήσεις τους

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τη μεγάλη πληρωμή του Δεκεμβρίου, καθώς τα ΚΥΔ της χώρας ενημερώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου κλείνει το σύστημα διοικητικών πράξεων.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πόσοι παραγωγοί πρόλαβαν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη χορήγηση της προκαταβολής της Βασικής τον περασμένο Οκτώβριο. Πάντως, σε επικοινωνία με διάφορα ΚΥΔ, προκύπτει ότι έως και τις 6 Δεκεμβρίου το βέβαιο είναι ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διορθώσεις.

Ωστόσο, όπως τα ίδια τα ΚΥΔ έλαβαν ενημέρωση από τον Οργανισμό, λίγες μέρες μετά, το σύστημα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για κάποιες περιπτώσεις, έως ότου τεθεί και πάλι σε πλήρη λειτουργία. Ο όγκος εργασίας τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά σε πολλές περιοχές, καθώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκαν επιπλέον διευκρινίσεις τόσο για ζητήματα που σχετίζονται με τον ΑΤΑΚ όσο και για όσους παραγωγούς είχαν πρόβλημα στην προκαταβολή τους λόγω των περιοχών Natura.

Η διαδικασία για την επεξεργασία των στοιχείων που θα οδηγήσουν στη μεγάλη πληρωμή αναμένεται, λοιπόν, να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, και όπως δηλώνει στην «ΥΧ» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δημοσίως, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει παράσχει τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι η πληρωμή θα στεφθεί με επιτυχία και ότι θα υλοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα».