Πληρωμές για εξισωτική και βιολογικά φέρνει ο Αύγουστος

Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιος Καπρέλης, μιλάει αποκλειστικά στην «ΥΧ»

Σε τροχιά πληρωμών φαίνεται ότι έχει μπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατ’ επέκταση ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού, μετά από αρκετό καιρό, φαίνεται να τηρούνται ξανά τα χρονοδιαγράμματα, έστω και με κάποιες ολιγοήμερες (δικαιολογημένες, σε πολλές περιπτώσεις) καθυστερήσεις. Την εβδομάδα που διανύσαμε, ο Οργανισμός Πληρωμών του ΥΠΑΑΤ κατόρθωσε να πληρώσει το σύνολο σχεδόν των εκκρεμοτήτων του σε συνδεδεμένα καθεστώτα και τώρα προετοιμάζεται για το μεγάλο στοίχημα της εξισωτικής (50 εκατ. ευρώ τουλάχιστον).

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29/7 οι πιστώσεις για Συνδεδεμένα, Βασική και Πρασίνισμα

Όπως, μάλιστα, μας αποκαλύπτει ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού, στόχος είναι έως τον Δεκαπεντάγουστο να πληρωθούν και τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014. Επιπλέον, μας τόνισε ότι αμέσως μετά την πληρωμή αυτή θα ξεκινήσουν αυτές των παλιών γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων του ΠΑΑ 2007 – 2013 (π.χ. βιολογικά), που αναμένουν εδώ και χρόνια χιλιάδες δικαιούχοι. Αν και ακόμα δεν διακινδύνευσε να δώσει ακριβείς αριθμούς, τόσο ως προς τους δικαιούχους όσο και ως προς τα ποσά, η αναγγελία, μέσω της «ΥΧ», ότι οι πληρωμές έχουν δρομολογηθεί, αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για όσους μένουν απλήρωτοι τόσο μεγάλο διάστημα.

Ειδικότερα, μιλώντας με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μας ανέφερε: «Αυτή την εβδομάδα πληρώσαμε Βασική Ενίσχυση, Πρασίνισμα, Νέους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους (βόειο, πρόβειο, αίγειο, άρθρο 52) και άλλες υποχρεώσεις από συνδεδεμένα, για τα οποία έτρεξε το σύστημα και τώρα πληρώνονται».

Διαβάστε περισσότερα το φύλλο της  «ΥΧ» που κυκλοφορεί