Πληρωμές: Όλα δείχνουν Τετάρτη απόγευμα για την καταβολή των ενισχύσεων

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά, όπως όλα δείχνουν, από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου τα χρήματα από το μεγάλο πακέτο πληρωμών για μία σειρά πληρωμών καθεστώτων του έτους 2020 αλλά και μέτρων του ΠΑΑ 2014-20 (όπως Βιολογικά).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ypaithros.gr, και με βάση το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής 25 Ιουνίου, η διαδικασία για την πληρωμή αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα, με τη διάθεση των χρημάτων να είναι δυνατή αρχικά μέσω των ΑΤΜ.

Πληρώνονται Εθνικό Απόθεµα και εκκρεµότητες του 2020 – Σιωπηρή παράταση του ΟΣΔΕ στο και πέντε σώζει τις ενισχύσεις

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, και το ypaithros.gr θα επανέλθει μόλις έχει νεότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι κλείνουν οι εκκρεμότητες για τα υπόλοιπα της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Ενίσχυσης για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, καθώς πρόκειται να γίνει η εξόφληση, αλλά και τα υπόλοιπα των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2020.

Επιπλέον, πρόκειται να καταβληθούν και οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις για την εκτροφή Μεταξοσκωλήκων, ύψους 410.000 ευρώ περίπου, την Ενίσχυση για την Καλλιέργεια της Μαστίχας Χίου (στο πλαίσιο της στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου) ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου και την πρόσθετη ενίσχυση στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, ύψους 500.000 ευρώ περίπου. 

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί και η συμπληρωματική πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος.