«Πλοία της χρονιάς» ψηφίστηκαν τα νεότευκτα Catamaran στα ναυτιλιακά βραβεία της LLOYD’S LIST 2022

«Πλοία της χρονιάς» ψηφίστηκαν στα ναυτιλιακά βραβεία της LLOYD’S LIST 2022, τα τρία Catamaran της Αttica Group, ”AERO Highspeed”. Το βραβείο παρέλαβε ο CEO του Ομίλου της Attica Σπυρίδων Πασχάλης.

Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία τύπου Catamaran διακρίθηκαν για το σχεδιασμό τους με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Η κατασκευή των τριών AERO έγινε σε ναυπηγείο της Νορβηγίας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Τα πλοία έχουν μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών. Η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους στοχεύει στο να προσφέρουν στον επιβάτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, ευρύχωρους χώρους ενδιαίτησης επιβατών, χώρο για τη μεταφορά ποδηλάτων και υψηλών προδιαγραφών χώρο για μεταφορά κατοικίδιων.

Διακρίθηκαν επίσης για την συμβολή τους στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Attica Group και στη σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, περισσότερο πράσινη και ανταγωνιστική, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των μειωμένων εκπομπών αέριων ρύπων λόγω του ελαφρύτερου υλικού κατασκευής τους, καθώς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων (solar panels), οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες φωτισμού και ηλεκτροδότησης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών των πλοίων.

Τα πλοία ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις γραμμές του Αργοσαρωνικού και καλύπτουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς και ήδη απολαμβάνουν την προτίμηση του επιβατικού κοινού.

Με τη δρομολόγησή τους αυξήθηκε η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ