ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Γιώργος Νταλακογιώργος.

«Η Πρωτομαγιά συμβολίζει ιστορικά την οργάνωση και την διεκδίκηση των εργατών για 8ωρη δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Φέρνει στο προσκήνιο και στη μνήμη μας τους εργάτες που έπεσαν θύματα για τα δικαιώματα της τάξης μας, την εργατική εξέγερση στο Σικάγο το 1886, το Πασαλιμάνι το 1923», ανέφερε.

Εμείς παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, προστασία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, δωρεάν υγεία και παιδεία και την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων», σημείωσε.

  • «Η απεργία μας γίνεται στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι εικοσιτετράωρη, αρχίζει από τις 12 το βράδυ της 1ης Μαΐου και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Είναι πανελλαδική αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, όλα τα λιμάνια της χώρας. Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας»διεκρίνισε.

«Η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων. Την μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου την αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μάη», είπε.

  • Στις 7 Μαΐου θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων, διευκρίνισε.

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει.

Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης», κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr