Πολυάριθμη η ελληνική αντιπροσωπεία στην έκθεση “Agritech 2018” στο Ισραήλ

Πολυάριθμη η ελληνική αντιπροσωπεία στην έκθεση “Agritech 2018” στο Ισραήλ
Agritech 2018

Μεγάλη ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 22 μέλη, με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, μεταβαίνει στο Τελ Αβίβ προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη έκθεση αγροτικής τεχνολογίας “Agritech 2018,” έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού υπουργού Γεωργίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Uri Ariel. Η αποστολή αποτελείται από εμπειρογνώμονες του υπουργείου, μέλη των εμπορικών επιμελητηρίων Λάρισας και Χανίων, εκπροσώπους του ΤΕΙ Θεσσαλίας και στελέχη εταιρειών. Στο Ισραήλ τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα έχουν επαφές με κρατικούς αξιωματούχους, ειδικούς και εκπροσώπους εταιρειών.

Η Agritech είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας διεθνώς, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ κάθε τρία χρόνια με χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες. Αποτελεί πόλο έλξης για πολιτικούς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, επιστήμονες και ερευνητές, γεωπόνους, αγρότες, χρηματοδότες και άλλους ειδικούς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

Η έκθεση καλύπτει τομείς, όπως είναι αγρο-οικολογία, αγροτικά μηχανήματα, βιοτεχνολογία, θερμοκήπια, ανθοκομία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, έρευνα και ανάπτυξη, χημικά, άρδευση και διαχείριση υδάτινων πόρων, βιολογικές καλλιέργειες, φυτοπροστασία, προηγμένη αγροτική παραγωγή, μεταφορά τεχνογνωσίας, το μάρκετιγκ και οι εξαγωγές. Η θεματική της φετινής έκθεσης είναι «Αγροτική Παραγωγή σε Ξηρές και Ημι-Ξηρές Περιοχές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ