Πορεία διαμαρτυρίας αγροτών της ΠΕ Καρδίτσας διοργάνωσε η ΕΟΑΣΚ

Με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και πορεία με πανό, αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27/1 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη γέφυρα «σταυρός» μεταξύ Παλαμά – Ιτέας, την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Οι αγρότες ζήτησαν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας. Μάλιστα τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, όσο και ο γραμματέας, Γιάννης Τσιούτρας, σε δηλώσεις τους, τόνισαν πως «με την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής και των διαφόρων ΚΑΠ, μας ξεκληρίζουν: από το κόστος παραγωγής, μέχρι την εκτόξευση της τιμής του ρεύματος και των βασικών αγαθών». «Οδηγούν», προσέθεσαν, σε φτωχοποίηση και αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά, ερημώνουν τα χωριά μας, ακριβαίνουν τα βασικά είδη διατροφής των εργατικών οικογενειών».

Οι συνδικαλιστές μίλησαν για ανάγκη επίσπευσης όλων των διαδικασιών για κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στο νομό Καρδίτσας για να μην εμφανιστούν ξανά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ