ΗΠΑ: Πόρισμα-καταδίκη για τις μικρές πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Έκκληση πτηνοτρόφων να μπουν τα εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια στον εξωδικαστικό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στο συμπέρασμα ότι οι πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των ΗΠΑ δεν είναι πια μικρές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις, έχει καταλήξει η αρμόδια διοικητική αρχή για την παροχή βοήθειας στις αμερικανικές ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων (SBA) των ΗΠΑ, οι εν λόγω εκμεταλλεύσεις ελέγχονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους μεγάλους μεταποιητές κρέατος, ώστε πλέον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να λαμβάνουν δάνεια ανεξάρτητων μικρών επιχειρήσεων.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Το δυσμενές αυτό πόρισμα της SBA σημαίνει ότι η διοίκηση ενδέχεται να παύσει τη χρηματοδότηση για έναν μεγάλο αριθμό πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Όπως είναι λογικό, η είδηση έχει σκορπίσει την αγωνία στους παραγωγούς, καθώς οι απώλειες για εκείνους αναμένεται να είναι δυσβάσταχτες.

Όπως αναφέρει το The New Food Economy, μεταξύ 2012 και 2016, η SBA δάνεισε περίπου 1,8 δισ. δολάρια σε εκτροφείς πουλερικών. Το 2016, μάλιστα, οι επιχειρήσεις του κλάδου έλαβαν περισσότερα από τα 3/4 όλων των δανείων της SBA, που πήγαν σε αγροτικές επιχειρήσεις, με τον μέσο ετήσιο δανεισμό για τους πτηνοτρόφους να υπερβαίνει το 1,25 εκατ. δολάρια.

Όλα αυτά, τη στιγμή που το σύστημα έχει διαρθρωθεί έτσι, ώστε να αφήνει μεγάλα περιθώρια κέρδους στους μεταποιητές, μετατοπίζοντας το ρίσκο και την πλήρη αβεβαιότητα στους μικροπαραγωγούς.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα