ΗΠΑ: Πώς η «δημοπρασία του αιώνα» θα ενισχύσει την οικογενειακή γεωργία

Τα χρήματα από τη συλλογή της οικογένειας Ροκφέλερ θα δοθούν σε ιδρύματα

hpa-dimoprasia-oikogeneiaki-georgia
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο σφυρί βγαίνει τον προσεχή Μάιο η μυθική συλλογή των δισεκατομμυριούχων Πέγκι και Ντέιβιντ Ροκφέλερ. Πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό 1600 έργων τέχνης με συνολική αξία περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει δημιουργήματα δημοφιλών ζωγράφων όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Κλωντ Μονέ.

Μετά τον θάνατο του κροίσου Ντέιβιντ Ροκφέλερ το 2017, η οικογένεια Ροκφέλερ αποφάσισε να βάλει σε πλειστηριασμό τη συλλογή προς όφελος επιλεγμένων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ιατρικών και περιβαλλοντικών φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστήριζε το ζευγάρι (η γυναίκα του Ντέιβιντ, Πέγκι, πέθανε το 1996) καθόλη τη διάρκεια του βίου του. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ ονομάτων όπως το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνονται και δύο ιδρύματα που είναι ταγμένα στη στήριξη των μικρομεσαίων Αμερικανών αγροτών.

-Διαφήμιση-

Ο λόγος για το American Farmland Trust, που αποσκοπεί στη διαφύλαξη του οικογενειακού μοντέλου γεωργίας, και το Stone Barns Restoration Corp, που στοχεύει σε ένα υγιές και βιώσιμο σύστημα τροφίμων μέσω της ανάπτυξης ευπροσάρμοστων και ανθεκτικών γεωργικών πρακτικών, και εναντιώνεται στην τάση των εταιρειών να δίνουν προτεραιότητα στα κέρδη έναντι των ανθρώπων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s για να δημιουργήσουμε μια σημαντική ευκαιρία συγκέντρωσης χρημάτων για τις φιλανθρωπίες που είναι τόσο σημαντικές για την οικογένεια Ροκφέλερ. Είμαστε υπερήφανοι που εκπληρώνουμε την επιθυμία του πατέρα μας να μοιραστεί με τον κόσμο την τέχνη και τα αντικείμενα που συνέλεξε μαζί με τη μητέρα μου για μια ολόκληρη ζωή» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ τζούνιορ.

Σίγουρα δεν είναι καθημερινό φαινόμενο μια βαθύπλουτη οικογενεια να δίνει την απλόχερη στήριξή της σε ιδρύματα που υπερασπίζονται τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στη γεωργία και ζητούν οι εκτάσεις να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για αγροτικές δραστηριότητες, και όχι π.χ. για οικοπεδοποίηση κ.λπ. Πόσω μάλλον όταν η επιλογή κάποιας μεγάλης εταιρείας τροφίμων θα μπορούσε να είναι πολύ πιο θελκτική.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki