Ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Τρικκαίων για αποκαταστάσεις από τον Daniel

Ποσό 3.190.000 € αποδίδεται στον Δήμο Τρικκαίων από το Υπουργείο Υποδομών, για αποκαταστάσεις ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα Daniel, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα χρήματα αυτά είναι χωριστά από άλλη πρόσκληση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, επίσης για τις πλημμύρες. Το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024 ο κ. Σακκάς τόνισε ότι, καθώς παραβρέθηκε στην ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών (την περασμένη Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Μουζάκι), έγινε σαφής η χρηματοδότηση για τις αποκαταστάσεις από την πλημμύρα Daniel σε όλη τη Θεσσαλία. Gια τον Δήμο Τρικκαίων το ποσό ανέρχεται σε 3.190.000 € και κατανέμεται ως εξής:

  • 100.000 € για την κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή οδογέφυρας Γκίκα   
  • 090.000 € για την αποκατάσταση οδικού δικτύου (σε 4  σημεία: δρόμος έως γέφυρα Ρογγίων, γέφυρα και δρόμος στα Ρόγγια, γέφυρα μεταξύ Αγναντερού – Ν. Καλυβίων, περιφερειακός Τρικάλων – οδός Πατουλιάς)

Τα συγκεκριμένα σημεία, επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων είχαν υποδειχθεί και συζητηθεί κατά την πρόσφατη (στις 10 Μαρτίου) επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Ταχιάου στο Δημαρχείο Τρικκαίων και τη συνεργασία με τον κ. Σακκά.

Υπενθυμίζεται  ο Δήμος Τρικκαίων υποβάλλει στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α & Β βαθμού» έργα προϋπολογισμού 4.000.000 €.
Αυτά είναι:
– Ανακατασκευή θυροφράγματος και εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην παλιά κοίτη του Ληθαίου ποταμού μετά την καταστροφική πλημμύρα Daniel εντός της πόλης των Τρικάλων: 1.700.000€

– Εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και δίκτυα του Δ. Τρικκαίων μετά την καταστροφική πλημμύρα Daniel: 1.000.000€

– Αποκατάσταση βλαβών αστικής και αγροτικής οδοποιίας του Δ. Τρικκαίων: 1.300.000€