ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο πλάι του πρωτογενή τομέα και των καταναλωτών

Στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα που σχετίζονται με τις ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και στο θέμα των ανατιμήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο «με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών σε πετρέλαιο, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μεταφορές, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών.

Η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση «να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στο πλάι των αγροτών και γενικότερα του πρωτογενή τομέα, προστατεύοντας συγχρόνως και τον Έλληνα καταναλωτή.

Αρωγός με μέτρα όπως, η μείωση του αγροτικού πετρελαίου, ειδικά τιμολόγια που θα αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά κι άλλα μέτρα που έχουν τεθεί κατά καιρούς υπ’ όψιν της κυβέρνησης κι εν όψει της επικείμενης ΔΕΘ θα μπορούσε μέσω του Πρωθυπουργού να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της προς τους ανθρώπους της γης και τους Έλληνες ψηφοφόρους και καταναλωτές της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Aποτελεί πλέον γεγονός ότι, διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε μια ευαίσθητη χρονική περίοδο η οποία ήταν πλούσια σε γεγονότα αλλά φτωχή σε υλικές και όχι μόνο αποτιμήσεις.

Ενδεικτικά μπορούμε εν αρχή να αναφερθούμε στα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς με αφετηρία τους παγετούς του Μαρτίου και Απριλίου οι οποίοι έδωσαν την σκυτάλη της ταλαιπωρίας αγροτών και παραγωγών στις ακραίες χαλαζοπτώσεις αλλά και στους τελευταίους καύσωνες του Ιουλίου-Αυγούστου.

Σαν αποτέλεσμα αυτών ήταν οι γενικευμένες και πρωτόγνωρες καταστροφές της αγροτικής παραγωγής, οι χειρότερες της τελευταίας 20ετίας.

Στον αντίποδα κυριαρχούν οι εξαγγελόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο ανατιμήσεις με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών σε πετρέλαιο, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μεταφορές, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ κλπ.

Αναπόφευκτα λοιπόν αναμένουμε… όταν μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα τα φωτα της δημοσιότητας είχαν επικεντρωθεί στα “φτηνά αγροτικά προϊόντα που κάποιοι τα μεταπωλούσαν ακριβά”…αλλά και λόγω των συγκυριών όπως αυτές αρνητικά διαμορφώνονται για τον Έλληνα παραγωγό και κατ’ επέκταση για τις Λαϊκές Αγορές, η κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στο πλάι των αγροτών και γενικότερα του πρωτογενή τομέα, προστατεύοντας συγχρόνως και τον Έλληνα καταναλωτή..

Αρωγός με μέτρα όπως, η μείωση του αγροτικού πετρελαίου, ειδικά τιμολόγια που θα αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά κι άλλα μέτρα που έχουν τεθεί κατά καιρούς υπ΄ όψιν της κυβέρνησης κι εν όψει της επικείμενης ΔΕΘ θα μπορούσε μέσω του Πρωθυπουργού να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της προς τους ανθρώπους της γης και τους Έλληνες ψηφοφόρους και καταναλωτές της.

Αντ’ αυτού όμως, στις 07/09/2021 παρακολουθούμε έκπληκτοι να ξεκινά ένας χορός συκοφαντίας και δυσφήμισης, μια άλλωστε προσφιλή τακτική, από τα ΜΜΕ , κατηγορώντας αγρότες, παραγωγούς, και Λαϊκές Αγορές για ένα δήθεν αδυσώπητο μπαράζ ανατιμήσεων εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή, προαναγγέλλοντας συγχρόνως ένα πογκρόμ ελέγχων στους παραγωγούς ειδικότερα…από το χωράφι μέχρι τον πάγκο!

Αλγεινή δε εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση αυτή , μιας και για πρώτη φορά αποποιείται , και γιατί άραγε…ο κανόνας του 1 προς 5 , ο κανόνας δηλαδή που κατηγορεί τους μεσάζοντες ότι μεταπωλούν ακριβά κι είναι εκείνοι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών γενικότερα.

Τα παραπάνω ανέφερε επίσης και επιβεβαίωσε στην συνέντευξη του στον REAL FM κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ο κ. Παντελής Μόσχος σήμερα στις 07/09/2021.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, για άλλη μία φορά να αναλογισθεί τις ευθύνες της, , και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάι του πρωτογενή τομέα και των καταναλωτών..

Εμείς από την πλευρά μας θα προασπίσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο τα συμφέροντα ζωής! των ανθρώπων που εκπροσωπούμε σαν Συνομοσπονδία και θα σταθούμε για άλλη μια φορά στο πλάι των καταναλωτών προσφέροντας τους όπως πάντα τα καλύτερης ποιότητας αγροτικά ελληνικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές.