Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου οι εκλογές της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος. Για συμβολικούς λόγους η διαδικασία διεξήχθη στην 30η διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων Agrotica.

Μετά από δεκαετίες προσπαθειών, που για διάφορους λόγους έπεφταν στο κενό, πλέον οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές αποκτούν μία νέα και πιο ισχυρή φωνή. Το νέο όργανο ανέδειξε χθες τον πρώτο του πρόεδρο, διοικητικό συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή. Στην συνομοσπονδία συμμετέχουν 8 ομοσπονδίες και 55 σωματεία της Ελλάδας.

Η ενότητα του χώρου επιβεβαιώθηκε από το γεγονός, ότι στις χθεσινή διαδικασία, συμμετείχε ένα και μόνο ψηφοδέλτιο. Πρόεδρος της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος εκλέχτηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους. Αναλαμβάνουμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα ακόμη και για την ίδια την επαγγελματική μας ύπαρξη. Το κύμα ακρίβειας έχει σαρώσει τα πάντα. Πλέον οι παραγωγοί μας εγκαταλείπουν το επάγγελμα τους ή παράγουν μικρότερες ποσότητες, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος. Αν λοιπόν δε χτυπηθεί η ακρίβεια στη ρίζα της τότε εμείς και συνολικά η κοινωνία θα υποφέρουμε», τόνισε ο κ. Δερετζής και πρόσθεσε: «Θέλουμε ο πολιτικός κόσμος της χώρας είτε είναι η κυβέρνηση είτε η αντιπολίτευση να αντιληφθεί κάθε πτυχή του προβλήματος. Απαιτούνται γενναίες και άμεσες λύσεις. Η κατάσταση πλέον γίνει αφόρητη και το βλέπουμε καθημερινά στους πάγκους μας».

Επίσης ο κ. Δερετζής χαρακτήρισε άδικο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς πλήττει ανεπανόρθωτα τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

« Δεν μπορεί ένας πωλητής λαϊκών αγορών να πηγαίνει στη δουλειά του δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και να φορολογηθεί για έξι ημέρες προσέλευσης», επισήμανε.

Ομοίως, δεν είναι δυνατόν να ισχύουν για το κλάδο τα πρόσθετα κριτήρια αύξησης του τεκμαρτώς προσδιοριζόμενου εισοδήματος, όπως είναι οι τριετίες,

Να σημειωθεί, ότι για το θέμα έχουν γίνει ήδη ορισμένες συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να διορθωθούν οι αδικίες.

Μετά την χθεσινή εκλογική διαδικασία ακολούθησε σε αίθουσα της HELEXPO – ΔΕΘ ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των εκλεγμένων μελών του. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε

να γίνει η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου σε σώμα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Η συνομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της HELEXPO – ΔΕΘ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.